ROZVOZ OBJEDNÁVEK PO PRAZE NAD 1499 KČ ZDARMA

HHC bude opět legální - schváleno senátem

Senát schválil nová pravidla pro prodej kratomu, konopí i HHC.

Praha – Senát Parlamentu České republiky schválil novelu o návykových látkách, která zavádí nová pravidla pro nakládání s kratomem a konopím s nízkým obsahem THC. Novela má vstoupit v platnost v prosinci. Nová legislativa rozlišuje látky podle jejich rizikovosti. Výrobky obsahující psychomodulační látky budou moci nakupovat pouze dospělí, a to ve specializovaných prodejnách, kde bude možný vstup pouze od 18 let.

Zákon také zakazuje prodej těchto produktů prostřednictvím automatů a stanovuje přísná pravidla pro internetový prodej, včetně povinnosti ověření věku při prodeji i výdeji.

Ministerstvo zdravotnictví požadovalo souhlas Evropské komise

 Ministerstvo zdravotnictví požadovalo souhlas Evropské komise, aby bylo zajištěno, že zákaz vývozu a přeshraničního prodeje HHC, kratomu i konopí je v souladu s pravidly společného unijního trhu. Kvůli tomuto procesu došlo k určitému zpoždění ve schvalovacím řízení.
 

Novela také předpokládá existenci tří seznamů látek

 

  • Seznam zakázaných omamných látek
  • Seznam tzv. zařazených psychoaktivních látek s neznámými zdravotními dopady
  • Seznam psychomodulačních látek s nízkým zdravotním rizikem.
Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s odborníky bude rozhodovat o zařazení látek na tyto seznamy.
 
Prodejci a distributoři psychomodulačních látek budou muset získat povolení od Ministerstva zdravotnictví, za které bude účtován správní poplatek ve výši 200 000 korun. Každý e-shop a prodejna bude vyžadovat samostatné povolení, což by mělo přispět k lepší regulaci trhu. Tato novela přichází v době, kdy vláda zařadila HHC a další konopné deriváty na seznam zakázaných návykových látek s platností do konce roku.
Používáme ověření věku Adulto