ROZVOZ OBJEDNÁVEK PO PRAZE NAD 1499 KČ ZDARMA

8 OH HHC může přinést jemnější a kontrolovanější účinek ve srovnání s THC

8-OH-HHC je syntetizovaný kanabinoid pečlivě vytvořený tak, aby se zlepšila jeho interakce s endokanabinoidním systémem těla. Zavedením hydroxylové skupiny na 8. pozici uhlíkového řetězce vzniká naprosto nová sloučenina s výraznými vlastnostmi, která slibuje nové spektrum zážitků. 8-OH-HHC tak zaujímá důležité místo ve výzkumu a pochopení interakcí a účinků kanabinoidů. Největší zájem ze strany vědy vzbudil tento metabolit pro svou roli při studiu účinků a toxikologie HHC. Chceš vědět víc? Tak pokračuj ve čtení!

 

Porozumění 8-OH-HHC

 

8-OH-HHC neboli 8-hydroxyhexahydrokanabinol (hydrogenovaný metabolit THC) je aktivní primární metabolit vznikající v játrech v pozoruhodných koncentracích po podání hexahydrokanabinolu (HHC) u několika druhů zvířat – a to včetně člověka! 

 

Metabolický proces:
Stejně jako Δ9-THC a Δ8-THC podléhá HHC metabolismu prostřednictvím enzymů cytochromu p450 (CYP3A4, CYP2C9 a CYP2C19). Tento proces vede ke vzniku několika kyslíkatých derivátů, včetně 8-OH-HHC.

 

8-OH-HHC versus ostatní metabolity: 

Zatímco 11-OH-HHC je důležitým metabolitem a je rychle oxidovaný na neaktivní formu (11-COOH-HHC), oxidace 8-OH-HHC vede k 8-oxo derivátům. Tyto deriváty jsou pak konjugovány a vylučovány, což ukazuje na odlišnou metabolickou cestu.

 

Potenciální klíčové terapeutické vlastnosti a benefity

Mírná psychoaktivita

Jednou z nejpozoruhodnějších vlastností 8-OH-HHC je jeho mírný psychoaktivní profil. Zahraniční uživatelé hlásí jemnější a kontrolovanější psychoaktivní účinek ve srovnání s o něco „tradičnějšími“ produkty populárního THC. Díky tomu je 8-OH-HHC atraktivní volbou pro ty, kteří hledají (nejen) terapeutické výhody kanabinoidů bez intenzivního opojení spojeného s THC.

Terapeutický potenciál

Předběžný výzkum naznačuje, že 8-OH-HHC by mohl mít významný terapeutický přínos. Přítomnost hydroxylové skupiny může ovlivnit afinitu sloučeniny ke kanabinoidním receptorům, což by mohlo zvýšit jeho protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Což by mohlo otevírat nové možnosti pro léčbu nejrůznějších zdravotních stavů s menšími vedlejšími účinky.

Zvýšená interakce s kanabinoidními receptory

8-OH-HHC má velmi unikátní strukturu, která umožňuje, aby rozdílně interagoval s receptory CB1 a CB2 v endokanabinoidním systému. To může vést k celé řadě účinků – od mírné euforie až po potenciální terapeutické účinky – mohl by v těle působit protizánětlivě a případně i přinést úlevu od (chronické) bolesti. Jeho interakční profil naznačuje, že může nabídnout vyváženější zážitek, který by mohl potěšit jak rekreační uživatele, tak ty, kteří hledají specifické zdravotní benefity. 



Používáme ověření věku Adulto